Pescuitul nu mai pare atat de greu daca tii cont de anumite informatii simple. Acestea iti vor usura partida de pescuit si vei prinde cati mai multi pesti. Trebuie sa cunosti foarte bine lucrurile elementare, pentru ca ele te ajuta sa-ti adaptezi partida de pescuit la conditiile  de care dispui. Iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le cunoasca incepatorii!

Nada de pescuit

Se cunoaste faptul ca momeala este foarte importanta, dar nu mai importanta decat nada. Sa stiti ca pestii nu vin pentru momeala din montura neaparat, ci pentru nada, pentru ca asta ii atrage sa vina in numar cat mai mare.

Momeala de pescuit

Momeala se alege in functie de ce pescuiti. De exemplu, pentru caras sa folositi viermisorul, rama sau mamaliga, iar pentru crap, utilizati boiliesul, porumbul, peletele si cubuletul de mamaliga.

Montura de pescuit

Monturile simple nu prea atrag pestii, dar cele cu arc da. Trebuie sa puneti nada in montura.

Lanseta/undita de pescuit

Am stabilit deja ca momeala si nada sunt importante, asa ca lanseta conteaza mai putin. In principiu, cu cat undita este mai mare cu atat scoti pestele mai usor. De exemplu, pentru caras aveti nevoie de lansete de pana in 3 metri, iar pentru crap pana in 3,9 metri.

Nu uitati sa inspectati balta

Este important sa stiti zonele frecventate cel mai mult de pesti. De regula, ar fi zona stufului, zona de platouri intinse, iar vara, zonele mai adanci, dar trebuie sa testati.

Aveti grija la solunar si la vreme

Este lesne de inteles ca pescuitul trebuie sa aiba loc pe o vreme buna si atunci cand solunarul va da sansa buna spre foarte buna. Perioade foarte bune sunt cele cu luna noua sau luna plina.

Daca tineti cont de aceste ponturi, nu vad de ce nu ar fi placut si productiv pescuitul. Imposibil sa nu prindeti ceva asa ca nu va fi cazul sa va  enervati.

Fir intins!

 

Tagged: A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *